Tage & Boppens januari

Med inspiration från en läsare tänkte jag att vi skulle börja att sammanfatta hur hästarnas månad har varit sista dagen varje månad. Därför tänkte jag i det här inlägget sammanfatta hur det har gått med Tage & Boppen i januari.

Januari har varit månaden som vi har börjat komma igång med hästarna på riktigt igen efter en väldigt seg höst med hovproblem och dålig motivation från vår sida. Vi har båda två kännt oss ovanligt motiverade med tanke på att det är vinter. Antagligen för att vi känner att hästarna börjar komma igång igen, i kombination med att det har varit väldigt milt ute med bra underlag för att vara januari.

Tage: I januari bestämde jag och Anna oss för att jag ska börja rida Tage mer regelbundet, och därför har jag ridit honom 2 gånger i veckan nästan hela januari. Det har varit roligt och jag känner att han har blivit bättre och bättre, och att vi blivit mer samspelta med tiden. Han har blivit stadigare i formen och även mer framme för skänkeln ju längre fram vi kommit i januari, tycker jag. Nu börjar han orka samla sig mer och verkligen sätta sig på rumpan i samlingarna. Det ska bli spännande att se var han är om ytterligare några månader. Hoppmässigt har Anna kommit igång och hoppat honom några gånger med blandade resultat. En gång tyckte han det var väldigt roligt, så Anna flög av. De andra gångerna har de haft bättre flyt med en riktigt bra känsla hos Anna. Han har inte uppvisat någon osäkerhet utan har tvärtom vågat gå av i lite knasiga lägen, vilket han aldrig skulle gjort förr i tiden. Hoppmässigt känns det som om han bara blir bättre och bättre och tycker det blir roligare och roligare. Detsamma gäller dressyren där han känns mer motiverad än på länge. Väldigt roligt :)

Boppen: Boppens månad har varit lite mer upp och ned. I början av månaden hade jag väldiga problem med bogen som han sköt ut väldigt mycket i högervarvet, och det var svårt att få honom framme för skänkeln där. Han kändes även väldigt stel i bogarna i början av månaden, så han till och med blev lite knackig i gången. Nu mot slutet av månaden börjar han dock kännas riktigt fin igen. Han har varit rätt avslappnad överlag hela månaden och nu märks det på honom att han även börjar bli mjukare och starkare i kroppen. Han har vissa pass varit ganska stark i handen, så målet är nu att få honom starkare i bakkärran så han kan lätta lite mer i fronten. Överlag en bra månad med Boppen trots en lite trög start :)

 
/ Emma