Nervvrak

Vilken lång dag jag och Emma haft! Kom precis innanför dörren efter jobb och stall. Vi började med att filma en film till vanliga kanalen som kommer upp imorgon - en video där vi bakar adventsfika! Det tog sin lilla stund kan jag säga, haha. Medan bulldegen var på jäsning var vi hos veterinären med mina katter som skulle vaccineras. Skönt att ha det gjort!

Efter all filmning(spelade in en till video efter bakvideon) så gick jag ut till stallet medan Emma redigerade. Jag mockade, tog hand om Tages mugg/rasp, red Boppen och tog hand om honom och fyllde på lite hö i hagen. Hade ingen hjälp för Emma hade åkt, så får fylla på ny bal imorgon. Idag fick det räcka med ett gäng fullknökade påsar. 

Boppen var världens nervvrak idag! Klippt häst + nyligen igångsatt = SUPERpigg och nervig alltså, haha. I början i skritten fick jag göra ungefär fem miljarder halter för att få honom att ens lyssna på mig. Han gick snarare i en passgångsskritt än fyrtaktig skritt... När jag väl kände att jag hade någon form av kontakt så började jag trava och i traven red jag på en liten fyrkant och gjorde ett avbrott till skritt på varje "raksträcka". När jag kände mig nöjd där började jag galoppera och galopperade en bra stund. Red på en volt där jag varierade mellan att rida den kantig, varierade formen, gjorde något byte, samlade och grejade. Främst i höger varv vill han gärna bli lite rak, så där ville jag att han skulle gå med rumpan mycket inåt samtidigt som vi samlade lite. Märktes på honom att han tyckte jag var pissjobbig, hehe, men det gav resultat! Han var jätteavslappnad både när jag lade ner kraven i galoppen och travade av sen. Yes!! 

Det är så härligt när man känner att början av passet känns blä av diverse anledningar, och sen känner att det blir bättre och bättre. Boppen är så svår när han blir såhär nervig och pigg eftersom det sätter sig i huvudet på honom, och då blir han knepig. Småstegrar så fort han blir arg/frustrerad/inte fattar och rycker till heeela tiden, hehe. Då gäller det att ha tålamod ;) Men idag var han superduktig! 

Ingen dålig utsikt idag inte!

/ Anna