Onsdagsgöra

Med tanke på att jag kommer hem igen runt 22 efter kvällens hoppträning så bloggar jag faktiskt nu istället :) Tror mest jag kommer vara sugen på att kasta mig i sängen så fort jag kommer hem sen, hehe. Så håll tummarna för att jag sköter mig ikväll på träningen även om jag är ringrostig så in i bänken! 

Jag tänkte skriva lite om de andra två grabbarna i alla fall. Focus tömlongerades idag och han var så himla fin! Ännu finare än förra gången skulle jag säga. Han hade bättre framåtbjudning idag och var nästan lite för pigg ibland, så jag behövde i princip inte använda spöet någonting vilket var skönt eftersom det är så tungt, haha. Han hade så himla fin energi och schvung och jobbade på i en ordentlig uppförsbacke med stamp i bakbenen. Så härligt att se! Det ska som sagt bli spännande att se vad det här jobbet kan ge för resultat med lite tid.

Anna red Tage i paddocken och provade att rida med ett pee wee-bett som vi fick låna av en kompis. Detta filmade vi till Youtube, och den filmen kommer upp på måndag (sorry att ni får vänta, men filmen från hoppträningen ska upp på lördag, haha). Hon hoppade en studsserie och Tage var fin idag även om underlaget i paddocken inte var det bästa. Eftersom det har regnat och snöat så mycket det senaste så är det extremt kladdigt just nu. De flesta hästar blir ju mer försiktiga av ett sådant underlag, och Tage ännu mer än så. Han är underlagskänslig och avskyr när underlaget är för mjukt, kladdigt, hårt osv, men det är bra att träna på att rida på "icke perfekta" underlag också för hans del :) Här kommer en film på övningen Anna red idag. Avståndet vi hade var 2,70 m i studsen och 6 m där det är ett galoppsprång.

 

Gymnastikhoppning blev det med Tage idag 🐎💪

Ett inlägg delat av Anna Elfstrand (@annaelfstrand) 31 Jan 2018 kl. 5:56 PST