Dagens ridning - dressyr med anna

Jag var i stallet idag och hjälpte Anna rida dressyr på Tage i paddocken.
Det verkar som om Tage är lite trött och har lite träningsverk, men överlag gick dagens ridpass riktigt bra. I början var han lite jobbig, men i slutet så gick han riktigt bra och rörde sig väldigt fint. Det är ganska stor skillnad på Tages rörelser i början och i slutet av ett pass.
Anna har haft lite problem i vänstergaloppen med Tage, men när jag fick förklarat för henne hur hon skulle använda de diagonala hjälperna så fick han en helt annan galopp och Anna fick en helt annan känsla med. Riktigt kul att se!

Om man bara tittar på tage så tror man kanske att han ska vara så lättriden, men det är han faktiskt inte. Han är väldigt krävande, man måste verkligen rida HELA TIDEN, speciellt i galoppen. Så fort man slutar hålla om med skänklarna bryter han av. Detta är rätt jobbigt, men man lär sig ju rätt mycket på det, och det blir väldigt skönt när man kommer upp på en häst som är mer lättriden, typ Pricken.
Sedan är Tage också hemsk att sitta på i traven, shit, det är inte lätt. Därför är det ganska skönt att komma upp på Pricken när man ridit Tage, för Pricken är så mycket lättare att sitta på. Då kan man ju koncentrera sig bättre på det andra med!

Två snyggingar på en bild! Anna och Tage på senaste tävlingenNu blir det tacos, sen idol och godis. Ska ha godisuppehåll från imorn till julafton. Det kommer bli kämpigt!

/ Emma