Hästbranschens baksida

Jag tycker att alla ska gå in och läsa DEN HÄR artikeln som vår kompis Jakob är med i, gjord av Elvira. Den handlar om hur så otroligt många unga människor utnyttjas inom olika jobb i hästbranschen. Det är verkligen sjukt tråkigt att det finns så många oseriösa arbetsgivare (om man ens kan kalla dem för det) inom hästbranschen, som är en tuff bransch att jobba i med mycket slit och stora skaderisker. Jag har själv aldrig jobbat för någon annan inom hästbranschen, men haft endel kompisar som gjort det och därför fått höra diverse historier där den ena har varit värre än den andra. Gemensamt för allt verkar i alla fall vara svart lön (om ens någon lön alls), ingen eller extremt lite ledighet och att arbetsgivaren utnyttjar den "anställde" och behandlar denne dåligt på flera sätt.

Inte verkar det bli bättre heller, utan det är så vanligt att det är såhär det "ska vara" inom hästbranschen att många nog inte ens tycker det är konstigt. Idag erbjuds till och med dessa "jobb" helt öppet på instagramkonton med tiotusentals följare. Det säger ganska mycket tycker jag...

 
Jag har aldrig behövt ha någon anställd i mitt företag, men i och med att vi ska starta AB istället för enskild firma kommer vi också att bli arbetsgivarregistrerade vilket är praktiskt ifall vi i framtiden kommer behöva hyra in personal i perioder. Då ska allt gå rätt till! Jag hoppas på att fler hästföretag kan bli mer seriösa när det kommer till deras personal i framtiden.

/ Emma