Förhöjningar på nosryggen.

Idag när jag var i stallet fick jag ett papper från supertrevliga Karin som är personalansvarig på ridskolan. Hon hade nämligen läst i en bok att när hästarna har olika sorters förhöjningar på nosryggen betyder det olika saker. Som ni säkert har sett så har Tage en förhöjning mellan ögonen(pannan), och här kommer förklaringen på det(jag har översatt för texten var på norska från början):

Förhöjning mellan ögonen:
Dessa hästar ses som oförutsägbara och lär sig ofta saker sent. Saker måste repeteras för att gå in, vilket inte är en egenskap som önskas på hoppbanan då hästen kan stanna på på skrämmande hinder. Dessa hästar kräver tålmodighet, och slag med spöt eller skänklarna kommer inte hjälpa om man försöker tvinga hästen fram.

Detta är så sjukt, för det stämmer ju nästan in till 100% på Tage. Han är ju väldigt oförutsägbar och en riktig karaktärshäst. Man måste verkligen träna mycket för att han ska lära sig saker, då han är oambitiös från början. På hoppbanan stannar han dock inte för skrämmande hinder(han kollar inte på något) men han fulstannar ju dock en hel del. Att försöka tvinga honom till något går verkligen inte, för då blir han bara tjurig. Har han en dålig dag så kan man inte som ryttare få honom att gå bra, hur mycket man än försöker.Vi brukar ofta skämta om att Tage "har lite för mycket innanför pannbenet" och enligt författaren så har han ju också det, fräckt.

/ Emma