Fuskpinnar med världens godaste spenatsås

Jag måste bara dela med mig av receptet på min spenatsås som jag gjorde igår och åt tillsammans med potatis, ärtor och Quorns nya "fuskpinnar". Kan varmt rekommendera dessa för er som vill ha något som liknar fiskpinnar. Jag saknar fisk väldigt mycket som ni vet, så jag är glad över att ha hittat dessa som är svingoda både till remouladsås och spenatsås. Jag stekte dessa i olja och citronsaft, vilket gjorde dem ännu godare och fiskigare. 

Spenatsås är något som jag alltid har älskat. Som barn var fisk och spenatsås bland det bästa jag visste i skolan, och att nu ha lyckats veganisera denna favoritmat är niiice! Den här spenatsåsen blev min bästa någonsin skulle jag säga, efter att ha improviserat med kryddning. Ni bara måste testa! Som vanligt har jag inga exakta mått, utan kör på känsla och smak. 

Emmas megagoda spenatsås, 3-4 portioner:
♥ Fryst spenat (kanske 3-400 gram ungefär)
♥ Havregrädde (kanske 3 dl)
♥ 2 msk hackad dill
♥ 3 msk bjäst (näringsjäst)
♥ Salt, vitpeppar, svartpeppar, muskotnöt, sötning
♥ Majsstärkelse

Gör såhär:
♥ Tina upp spenaten tillsammans med en klick margarin eller olja. 
♥ Tillsätt grädde och koka upp. Sjud sedan såsen på låg värme.
♥ Tillsätt dill, bjäst, kryddor och majsstärkelse för att reda såsen. 
♥ Emmas kryddtips: Ha i ganska mycket salt (mvh saltomanen), mer vitpeppar än svartpeppar (peppra inte för mycket så den tar över smaken på såsen), bara lite muskotnöt, och sen ganska så rejält med sötning. Jag sötar med Hermesetas lättströ som är intensivare än socker, så passa er för att ha i för mycket sötning om ni också använder sötningsmedel då det väldigt lätt kan gå från för lite sött till för mycket sött snabbt! Smaka av flera gånger för att hitta exakt rätt smak :) 

Ser redan fram emot att äta detta till lunch idag också, haha...

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: