Gårdagens hästar

Jag var som jag skrev i inlägget igår helt död hela dagen, haha, så jag orkade faktiskt inte blogga igår. Därför tänkte jag dra lite om gårdagen nu!

Vi red ut på Tage och Boppen. Tage fick sig en välförtjänt uteritt efter söndagens tävling. De båda var pigga och glada, så även fast planen var en lite lugnare tur så fick de allt galoppera på lite. Kul tyckte gamlingarna ;) 

På eftermiddagen var det dags för träning för Anna igen! Mentalt för Bella och Focus. Bella var först ut, och de fortsatte att jobba med tryck, samt jojo-leken. Bella tyckte det var jobbigt igår, men hon var jätteduktig! 

Focus var också superduktig, verkligen! Vi började med att ta in honom i stallet för att borsta och lägga på sadeln, ifall det skulle bli lite ridning. Vi fick börja med en ny lek där vi lade ut godisar på diverse föremål(en pall, koner, bommar och presenning). Hans uppgift var helt enkelt att hitta godisen. Han har fått ett jäkla go i sig i alla lekar, så nu introducerade vi denna lek där han behöver stanna upp och tänka lite. Perfekt för honom! Han fixade det bra, så Anna sa det att han är väldigt intelligent, det är inte alla hästar som förstår vad de ska göra första gången man leker denna lek tydligen. Efter det så gjorde vi en "skänkelvikningslek" där han skulle flytta sig i sidleds. Vi började längst staketet för att underlätta, men detta ska vi utöka senare. Efter det så tränsade vi honom med Annas träns och bett och red lite! Anna har ett lite speciellt träns där det inte finns någon riktig nosgrimma direkt, utan det är som en blandning mellan repgrimma och träns kan man säga. Nosgrimman är som en smal repgrimma, fast med elastisk del undertill, och sen går ett snöre upp till pannbandet typ. Bettet är också speciellt. Det är med hög port(alltså tungfrihet) och sen är det rörligt åt alla håll o kanter. Blev förvånad över hur bra han trivdes med det. Nu skrittade vi bara, men det brukar inte spela någon roll. Han grejade lite med det direkt när han fått in det i munnen, men sen slappnade han av helt. Rörde inte munnen någonting, och då hade han tränset på sig i kanske 15-20 minuter. Så härligt! 

Här kommer en bild på Emma och Cillans fölis! Fler bilder kommer, vi har bara inte hunnit redigera några än. Söt va? ♥ 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: